Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шолц потвърди подкрепата си за Урсула фон дер Лайен за втори мандат като председател на ЕК

[post-views]
Шолц потвърди подкрепата си за Урсула фон дер Лайен за втори мандат като председател на ЕК

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди днес подкрепата си за Урсула фон дер Лайен за втори мандат като председател на Европейската комисия, предаде ДПА.

„Нашето намерение е, че политическата платформа, която подкрепи преди госпожа Фон дер Лайен, трябва да продължи да го прави и в бъдеще“, каза Шолц при пристигането си за срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Той имаше предвид, че за първия си мандат начело на ЕК Фон дер Лайен беше подкрепена от Европейската народна партия, от социалистите и от либералите, отбелязва ДПА. Същите три европейски политически семейства сега подкрепят Фон дер Лайен за преизбиране.

Германска социалдемократическа партия на Шолц е част от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Нейният основен противник в Германия – Християндемократическият съюз, чийто представител е Фон дер Лайен – от своя страна е в редиците на десноцентристката Европейска народна партия.

„Сега ние дискутираме всичко това с нашите добри приятели в Европа“, заяви Шолц, изразявайки надежда, че Европейският парламент ще подкрепи номинациите за висшите европейски постове, които ще направят сега лидерите на страните членки на ЕС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани