Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испания срещу Германия и Англия срещу Швейцария на четвъртфиналите на Евро 2024

[post-views]
Испания срещу Германия и Англия срещу Швейцария на четвъртфиналите на Евро 2024

Националният отбор на Англия направи обрат и победи с 2:1 след продължения Словакия на осминафиналите на Европейското първенство по футбол в Германия. В другата среща Испания се класира за четвъртфиналите след като надигра с 4:1 Грузия

Англия – Словакия 2:1

Испания срещу Германия и Англия срещу Швейцария на четвъртфиналите на Евро 2024

Националният отбор на Англия победи с 2:1 след продължения Словакия на осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Иван Шранц откри резултата за тима на Франческо Калцона в 25-ата минута, а в петата минута на добавеното време Джуд Белингам изравни резултата след страхотно изпълнение със задна ножица. В началото на първото продължение Хари Кейн направи 2:1 и донесе успеха на своя тим. Гол на Фил Фоудън за Англия беше отменен поради засада в началото на второто полувреме. Футболистите на селекционера Франческо Клацона от Словакия бяха само на една минута от успеха и могат да съжаляват, че допуснаха обрат. Така Англия спечели мача и продължава на четвъртфиналите, където ще срещне Швейцария на 6 юли от 19:00 часа в Дюселдорф. 

Испания – Грузия 4:1

Отборът на Испания направи пълен обрат и спечели с 4:1 срещу Грузия след почти пълна доминация, преодолявайки осминафиналите на европейското първенство по футбол. В стартовите 11 на испанците се завърна и Ламин Ямал, с което играчът на Барселона се превърна в най-младия футболист в историята на европейски първенства, започнал в елиминации. Той го прави на 16 години и 353 дни, а доскорошният рекорд се държеше от англичанина Джуд Белингам с 18-те му години и четири дни на четвъртфиналите на Евро 2020. В следващия кръг шампионите от 2012 ще срещнат домакините от Германия, като мачът е насрочен за 5 юли, петък, от 19:00 българско време в Щутгарт. Отборът на Германия победи състава на Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, на което е домакин. Преди това Швейцария елиминира защитаващия титлата си тим на Италия с 2:0 и стана първият четвъртфиналист в турнира.

програма за осминафиналите:

Португалия – Словения (1 юли, Франкфурт)

Франция – Белгия (1 юли, Дюселдорф)

Румъния – Нидерландия (2 юли, Мюнхен)

Австрия – Турция (2 юли, Лайпциг)

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани