Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция, Португалия, Испания, Германия, Англия и Швейцария, са четвъртфиналисти на евро 2024

[post-views]
Франция, Португалия, Испания, Германия, Англия и Швейцария, са четвъртфиналисти на евро 2024

Франция победи Белгия с 1:0 и се класира за 1/4- финалите, където ще спори с Португалия, която отстрани Словения след изпълнение на дузпи. Последните два осминафинални мача от Европейското в Германия ще се изиграят тази вечер. Румъния спори с Нидерландия, а Австрия се изправя срещу Турция

Франция – Белгия  1:0

Франция победи Белгия с 1:0 в дербито от 1/8-финалите на Евро 2024. Двукратните шампиони стигнаха до успеха след автогол на Ян Вертонген. На 1/4- финалите „петлите“ ще срещнат Португалия. Франция започна по-активно срещата и стигна до първия удар в мача в десетата минута. Постепенно отборът на Доменико Тедеско започна на свой ред да гледа по-сериозно към вратата на французите. В 23-ата минута Белгия бе много близо до това да открие резултата чрез Кевин Де Бройне. „Червените дяволи” получиха правото да изпълнят свободен удар в близост до наказателното поле на Франция. Зад топката застана именно Де Бройне, който стреля много добре, топката рикошира леко и заблуди Майк Менян на голлинията.

Френският страж обаче реагира много добре и с крак успя да предотврати сигурен гол. Развръзката в мача дойде пет минути преди края, когатоq rзстрел на Коло Муани, рикошира в крака на Ян Вертонген и топката влезе във вратата. Попадението беше записано като автогол на защитника. На четвъртфиналите Франция ще играе с Португалия.

Португалия – Словения 3:0 след дузпи, 0:0 в редовното време и продълженията

Португалия отстрани Словения след изпълнение на дузпи на осминафиналите на Евро 2024. Португалският вратар Диого Коста спаси три последователни дузпи, а в първото 15-минутно продължение Кристиано Роналдо също пропусна от бялата точка. След пропуска Роналдо избухна в сълзи, но все пак успя да запази присъствие на духа при изпълнението на следваща дузпа и изпрати топката зад гърба на Ян Облак. Португалия се пребори за място на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Франция. В края на второто продължение грешка на ветерана в португалската защита Пепе позволи на нападателя на Словения Бенямин Шешко да се озове очи в очи с Диого Коста. Решителната намеса на португалския вратар не позволи Словения да поднесе една от сензациите на турнира. При изпълненията на дузпите словенците направиха 3 последователни пропуска, докато за Португалия бяха точни Роналдо, Бруно Фернандес и Бернардо Силва. Роналдо продължава да бъде без гол на Евро 2024, въпреки че взе участие във всеки от мачовете на отбора си.

Последните два осминафинални мача от Евро 2024 ще се изиграят тази вечер. Румъния среща Нидерландия, а Австрия се изправя срещу Турция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани