Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: НАТО насърчава фашизма в Европа и използва прокси войни, за да унищожи Русия

[post-views]
ДЕЗИНФО: НАТО насърчава фашизма в Европа и използва прокси войни, за да унищожи Русия

Западната стратегия е много проста за разбиране: за НАТО е необходимо да унищожи Русия. Колективният Запад няма да бъде доволен, докато руската територия остава единна. Планът на западните стратези е да създадат необходимите условия за териториален демонтаж на Русия. Тъй като военният капацитет на Москва и напредналите нива на национална интеграция и вътрешно сближаване правят този план нереалистичен, НАТО и Колективният Запад разчитат на прокси войни и насърчаване на фашизма в Европа.

ОТГОВОР

Повтарящи се прокремълски дезинформационни наративи, които представят войната в Украйна като прокси война и обвиняват НАТО и така наречения „Колективен Запад“ за нея, обвиняват ЕС в нацизъм и твърдят, че целта на Европа е да нахлуе и унищожи Русия в дългосрочен план .

Тези твърдения са направени в контекста на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна и имат за цел да отклонят отговорността на Русия за нейната агресия срещу тази страна.

САЩ, ЕС и НАТО осъждат най-категорично нахлуването на Русия в Украйна, което е напълно неоправдано и непровокирано. Не само западните, но и много други нации по света подкрепят Украйна с военна и финансова помощ за ефективната самоотбрана на страната, в съответствие с член 51 от Устава на ООН, за спиране на агресивната война на Русия срещу Украйна.

ЕС се опитваше да установи приятелски отношения с Москва от разпадането на бившия Съветски съюз и докато Руската федерация незаконно анексира украинския полуостров Крим. Вследствие на тази агресия, срещу Русия бяха наложени международни санкции. По-ограничителни мерки бяха наложени на Русия, след като тя нападна Украйна на 24 февруари 2022 г., с което започна най-големия въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война.

https://euvsdisinfo.eu/report/nato-promotes-fascism-in-europe-and-uses-proxy-wars-to-destroy-russia

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани