Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Губернатори от Демократическата партия изразиха подкрепа за Джо Байдън след среща с него

[post-views]
Губернатори от Демократическата партия изразиха подкрепа за Джо Байдън след среща с него

Губернаторите демократи на щатите Ню Йорк, Минесота и Мериленд изразиха подкрепата си за президента на САЩ Джо Байдън в предизборната надпревара за Белия дом. Тримата бяха сред щатски лидери, срещнали се снощи с Байдън в Белия дом, съобщиха агенциите.

По думите на губернаторите те изпитват пълно доверие в президента и са имали откровен разговор с него във връзка с представянето му на предизборния диспут със съперника му от Републиканската партия Доналд Тръмп. Нито един от тях обаче не призова Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом, както направиха по-рано други представители от Демократическата партия.

„Президентът винаги е имал нашата подкрепа. Ние също ще имаме неговата“, каза пред репортери губернаторът на Мерелинд Уес Мур след среща с Байдън и вицепрезидента Камала Харис в Белия дом, в която участваха 24 губернатори демократи и кметът на Вашингтон. Някои от участниците се включиха по видеоконферентна връзка.

Мур добави, че губернаторите са били честни с Байдън, че получават негативна обратна връзка от избирателите си заради лошото представяне на президента на предизборния диспут със съперника му от републиканците Доналд Тръмп миналия четвъртък. По думите на Мур е ясно, че щабът на Байдън ще има работа за вършене преди изборите на 5 ноември, но добави, че президентът е заявил недвусмислено, че остава в надпреварата.

„Президентът е нашата е номинация. Той е нашият партиен лидер“, каза Мур. През последните дни в средите на демократите усилено се заговори, че 81-годишният Байдън трябва да се оттегли от съревнованието за Белия дом.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хоукъл каза, че е изпълнена с увереност след разговора с президента и добави, че всички нейни колеги са изразили подкрепата си за Байдън. „Президентът е в играта, за да я спечели“, заяви Хоукъл.

Губернаторът на Минесота Тим Уолц, който е и председател на Асоциацията на губернаторите демократи, каза, че представянето на президента в диспута с Тръмп миналия четвъртък е било лошо, но добави, че според него Байдън е пригоден да заеме президентския пост.

„И ние, подобно на много други американци, сме малко обезпокоени. Обезпокоени сме, защото заплахата от президентско управление на Тръмп не е само хипотетична“, каза Уолц. Той добави, че предишното управление на Тръмп е било хаотично и деструктивно.

Присъствено участие в срещата взеха около десетина щатски лидери, но след нея пред журналистите застанаха само трима.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, който дойде лично, избра да направи коментар чрез публикация в социалната мрежа „Екс“: „Тази вечер чух три думи от президента – в играта е. Аз също съм в нея“.

От предизборната кампания на Байдън заявиха, че на срещата с губернаторите Байдън е потвърдил решимостта си „да победи екзистенциалната заплаха Доналд Тръмп на изборите през ноември“ и е обсъдил с тях важното значение на това на предстоящите избори демократите да спечелят не само Белия дом, но да победят и във всички останали изборни надпревари за други постове, които ще се състоят в деня на президентския вот паралелно с него.

„Всички участници в срещата потвърдиха ангажимента си да направят всичко възможно президентът Байдън и вицепрезидентът Харис да победят Тръмп през ноември“, допълни президентският предизборен щаб.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани