Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп води на Байдън след дебата, сочат две отделни проучвания

[post-views]
Тръмп води на Байдън след дебата, сочат две отделни проучвания

Доналд Тръмп се е сдобил със значителна преднина пред президента Джо Байдън в състезанието за Белия дом след предизборния дебат между двамата миналата седмица. Това сочат две отделни проучвания, поместени от изданията „Ню Йорк таймс“ и „Уолстрийт джърнъл“.

Според изследването на Сиена Колидж, направено по поръчка на „Ню Йорк таймс“, републиканецът Тръмп е натрупал 6 процентни пункта преднина пред Байдън, или иначе казано, разполага с подкрепа от 49%, а съперникът му от демократите с 43%. Проучването е направено сред регистрирани избиратели, за които се смята, че е вероятно да отидат до урните на 5 ноември.

Това е най-голямата преднина на Тръмп в проучване на „Таймс“/Сиена от 2015 г., когато милиардерът водеше кампанията си за спечелените от него президентски избори през 2016 г., отбелязва Ройтерс.

Сред всички регистрирани избиратели, участвали в допитването, разликата между двамата набъбва дори до 9% в полза на републиканеца.

Според проучването за „Уолстрийт джърнъл“ Тръмп води с 6% пред Байдън при преднина от едва 2% в предишното издание на изследването през февруари.

Според проучване на Ройтерс, направено на 1 и 2 юли, Тръмп и Байдън са в силно оспорвана надпревара, като всеки от тях разполага с подкрепа от 40%. Според това изследване всеки трети демократ е на мнение, че Байдън трябва да се откаже от надпреварата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани