Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Яник Синер, Томи Пол и Танаси Кокинакис продължават в третия кръг на „Уимбълдън“

[post-views]
Яник Синер, Томи Пол и Танаси Кокинакис продължават в третия кръг на "Уимбълдън"

Яник Синер, Томи Пол и Танаси Кокинакис продължават в третия кръг на "Уимбълдън"
Яник Синер

Италианецът Яник Синер се присъедини към Карлос Алкарас (Испания) и Даниил Медведев (Русия) и също се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън. Синер се справи със сънародника си Матео Беретини в четири сета, но и трите в негова полза бяха решени с тайбрек – 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (4). В третия сет фаворитът изглеждаше като предал се, след като допусна пробиви за 0:1 и 1:4, но след това вдигна отново темпото и малко успя да вземе мача с третия си успешен тайбрек.

С епична победа се поздрави и австралиецът Танаси Кокинакис, който надигра канадеца Феликс Оже-Алиасим. Австралиецът спаси четири мач-пойнта на противника и в крайна сметка се поздрави с победата след 4:6, 5:7, 7:6 (9), 6:4, 6:4. Неговият следващ съперник е Люка Пюи (Франция), който идва от квалификациите. От шестте мача, които Кокинакис е изиграл на Гранд Шлем през тази година, пет са били след изоставане от сет или два.

Ян Ленард Щруф (Германия) също прозължава участието си в следващия етап, след като отстрани китаеца Чжъчжън Чжан в с3:1 сета. Следващото изпитание за германеца Щруф е много по-сериозно, тъй като ще излезе на корта срещу Даниил Медведев.

Номер 12 в схемата на турнира Томи Пол (САЩ) също трябваше да мине през пет-сетов мач, отстранявайки 23-годишния финландец Ото Виртанен с 3:2 сета. Шампионът от турнира в Куинс преди няколко дни се бори 3 часа и 23 минути, за да си осигури мач с номер 23 Александър Бублик (Казахстан) в третия кръг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани