Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров  и Новак Джокович продължават в третия кръг на „Уимбълдън“

[post-views]
Григор Димитров  и Новак Джокович продължават в третия кръг на „Уимбълдън“

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис „Уимбълдън“ след като спечели срещу 19-годишения китаец ДзюнЧън Шан с три на два сета. Новак Джокович също продължава участието си след успех над представителя на домакините Джейкъб Фърнли с три на един сета :

Двубоят между Димитров и Шан трябваше да се проведе в сряда, но заради дъжд срещата бе отложена за четвъртък. 19-годишният китаец стигна първи до пробив в мача и поведе с 6:5, а след това затвори първия сет в своя полза на собствен сервис. Във вторята част се стигна до тайбрек. В него Григор отстъпи с 4:7 точки. Димитров проби за 3:2 в третия сет и го спечели с 6:4. В четвъртия той продължи да подобрява играта си и проби за 2:1, като направи още един брейк за 5:2 и изравни резултата в сетовете след 6:2. Добрата серия на Димитров продължи и в петия сет. Той поведе с 2:0 и спечели мача с 6:4. За втори път в кариерата си Гришо осъществява обрат от 0-2 сета. Предходният такъв случай бе преди по-малко от година – срещу Алекс Молчан на Ю ЕС Оупън. Следващият опонент на първата ни ракета ще бъде световния №33 Гаел Монфис, който надделя с 3:0 сета над Стан Вавринка.

Новак Джокович също се класира за трети кръг на Уимбълдън след успех над представителя на домакините Джейкъб Фърнли с 3:1 сета. Сърбинът бе изправен пред доста сериозно изпитание, но въпреки това не позволи на световния №277 да поднесе сензация и намери място в следващата фаза. В третия кръг сърбинът ще срещне австралиеца Алексей Попирин, който се наложи в пет сета срещу Томас Мартин Ечевери от Аржентина.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани