Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испания-Германия и Португалия-Франция са четвъртфиналистите на Евро 2024 тази вечер

[post-views]
Испания-Германия и Португалия-Франция са четвъртфиналистите на Евро 2024 тази вечер

Четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол започват тази вечер в 19.00 часа с най-интересния сблъсък на този етап от надпреварата. Мнозина определят срещата между Испания и Германия като финал преди финала. Втората среща е от 22.00 часа и противопоставя Португалия и Франция : 

Мачът в Щутгарт между Испания и Германия е тази вечер от 19,00 часа българско време. Без никакво съмнение иберийците са най-добре справящият се тим до тук в надпредварата. Бундестимът също даде заявка за триумф на домашното първенство и е сигурно, че ни очаква зрелище. Испания е единственият отбор, който спечели всеки един от четирите си мача до момента в турнира. Тимът нямаше никакви трудности в група с Хърватия, Италия и Албания, като дори не допусна гол. Първото попадение във вратата на Унай Симон изненадващо падна на 1/8-финалите срещу с Грузия (4:1). Германия също успя да спечели своята група, но със само седем точки. Загубата от Швейцария бе избегната в 92-та минута за крайното 1:1. Тази първа позиция прати домакините в много по-тежкия поток, но бе въпрос на чест домакинът да спечели своята група.

Шансовете на двата отбора за продължаване напред в турнира са абсолютно изравнени. Германия е домакин, докато Испания играе феноменален футбол и изглежда най-силният отбор на шампионата.

Вторият четвъртфинал от Евро 2024 противопоставя Португалия и Франция от 22,00 часа в Хамбург. Двата отбора вече ще знаят своя съперник в следващата фаза. Това ще е Германия или Испания. Този поток изглежда изключително силен и очакванията са именно от него да бъде излъчен и шампионът на Европа за 2024 година. В груповата фаза Португалия стартира с шест точки, с което си осигури първото място. Франция пък не допусна поражение, но спечели само срещу Австрия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани