Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Редник Илиева: Искам да служа на страната си

[post-views]
Редник Илиева: Искам да служа на страната си

Редник Илиева: Искам да служа на страната си
Редник Елена Илиева е заела позиция за стрелба по време на учението на „Ново село” 

Военната професия ми харесва, искам да служа на страната си. Така редник Елена Илиева, която е автоматчик в 31-ви механизиран батальон, лаконично обяснява пътя си към армията. Няма време за много допълнителни обяснения, защото в момента на интервюто 22-годишното момиче под пагон извършва заемане на позиция и оборудване на окоп.

Действията са част от учение на полигон „Ново село” на батальонната бойна група в България, в чийто състав е и 31-ви батальон. „От година и половина съм в Българската армия. Службата ми е много интересна”, споделя редник Илиева, без да спира оборудването на окопа. „Сега ми е второ учение. Чувствам се малко по-опитна”, допълва с усмивка.

Заема позиция в окопа и се прицелва с автомата по посока на условния „противник”. Хвали модернизирания си автомат, който е оборудван със съвременни мерни прибори: „Бързомерът позволява да се прицелваме с двете очи и е доста по-удобен за стрелба. Самият автомат е олекотен”.

Докато очаква по-нататъшни заповеди от командирите си, споделя, че е от Свиленград и две години след гимназията е решила да кандидатства в армията.

Смята, че командирите са доволни от нейната служба: „Те са хората, от които имаме най-голяма нужда да бъдат до нас. Стремим се всички да работим в екип и да си помагаме. Няма как службата да върви без трудности, но успяваме да се сработим с колегите, а това е най-важното”, казва редник Илиева.

Допълва, че близките ѝ се радват за професията ѝ. Тя също е горда с избора си. За нея службата в строя означава много: „Изграждане на характер, на дисциплина, на достойнство, че служиш на страната си”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани