Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Формирование от състава на Сухопътните войски получи оценка „Боеготов“ за участие в Многонационалната бойна група

[post-views]
Формирование от състава на Сухопътните войски получи оценка „Боеготов“ за участие в Многонационалната бойна група

Механизирана рота от 29-и механизиран батальон – Шумен от състава на Пето бригадно командване – Плевен беше сертифицирана за участие в Многонационалната бойна група в България.

Процедурата по оценка на бойните способности на механизираната рота се проведе от 2 до 4 юли в района на батальона и на учебен център „Дивдядово“. Действията на военнослужещите бяха наблюдавани и оценявани от комисия от Сухопътните войски.

През първия ден бе изнесен брифинг от командира на ротата капитан Мартин Иванов, проведен бе строеви преглед на личния състав и бе извършена проверка по документи. На 3 и 4 юли на учебен център „Дивдядово“ за демонстриране на бойните способности се проведе ротно тактико-специално учение на тема „Действия на механизирана рота от състава на многонационална бойна група в отбранителна операция“. В учението участваха над 150 военнослужещи с 11 верижни и 18 колесни машини.

Комисията от Командването на Сухопътните войски постави оценка „Боеготов“, съгласно критериите на CRЕVAL. Ротата ще застъпи в шестмесечно дежурство от 1 август 2024 г., като заместник – командир на многонационалната бойна група ще бъде командирът на 29-ти механизиран батальон подполковник Ерхан Сюлейман.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани