Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

БОК очаква по-добри игри в Париж

[post-views]
БОК очаква по-добри игри в Париж

Боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов ще бъдат знаменосци на българската делегация на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, обявиха от Българския олимпийски комитет (БОК). „Олимпиадата е каймакът за всеки един спортист. Стискаме палци на младите ни талантливи състезатели да разкрият потенциала си и да постигнат мечтите си. Важното е да не се плашат, да имат самочувствие. Всички ние вярваме, че те ще представят достойно България“, заяви Костадинова.

Игрите във френската столица ще завършат на 11 август, а българската група ще наброява 115 души със спортисти, треньори, медицински щаб и официални лица. Ръководител ще бъде председателят на БОК Стефка Костадинова. България има спечелени 41 квоти за 45 състезатели индивидуално, две от тях са за определените за знаменосци. На предишната олимпиада в Токио България участва с 42 състезатели в 14 спорта и спечели шест медала, три от които златни. България ще бъде представена в 16 спорта в Париж, като най-много са състезателките по художествена гимнастика – ансамбъл и индивидуално със 7, следвани от лека атлетика, бокс и борба – по 5, плуване – 4, бадминтон и вдигане на тежести – по 3, гребане, джудо, спортна гимнастика и спортна стрелба – по 2, и кану-каяк, модерен петобой, тенис на корт, фехтовка и таекуондо – по 1. Олимпийските игри ще се състоят от 26 юли до 11 август.

Международният олимпийски комитет (МОК) покани общо осем руски тенисисти и Арина Сабаленка и Виктория Азаренка от Беларус за участие на олимпийските игри в Париж това лято. Те трябва да играят под неутрален флаг във френската столица, съобщава АП в четвъртък.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани