Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Нямам намерение да си ходя“, заяви Байдън въпреки засилените очаквания за смяната му като кандидат на демократите за президент

[post-views]
„Нямам намерение да си ходя“, заяви Байдън въпреки засилените очаквания за смяната му като кандидат на демократите за президент

Американският президент Джо Байдън откри в четвъртък решителен етап в усилията си да спаси застрашената си кампания за преизбиране, изправен пред нарастващо усещане, че може би има на разположение само дни да докаже, че е годен за поста, преди подкрепата за него сред демократите да се изпари напълно, пише Асошиейтед прес.

Пред събралото се множество на барбекю по случай Деня на независимостта – 4 юли в двора на Белия дом, където се срещна с военнослужещи и техните семейства, Байдън заяви: „Нямам намерение да си ходя“.

Байдън беше подкрепен в четвъртък и от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, сочен сред възможните кандидатури, които биха могли да сменят Байдън в надпреварата в последния момент. Пред привърженици на демократите в щата Мичиган Нюсъм каза, че 81-годишният президент има опита и енергията да спечели втори мандат въпреки съмненията за способността му да води кампания и да управлява ефективно. „Аз вярвам в този човек. Вярвам в неговия характер. Вярвам, че той е един от президентите, които са променили най-много в нашия колективен живот. Ние сме толкова добри да се фокусираме в грешките и да не оценяваме правилните неща“, каза Нюсъм.

Според неназован източник в частни разговори Байдън е фокусиран върху това как да промени тенденцията след неубедителното си участие в дебата с Тръмп. По време на един разговор, на въпрос какво би станало, ако усилията му да промени нещата не проработят, Байдън е отговорил, че разбира колко важна е надпреварата и че той би поставил страната на първо място.

В резултат на катастрофалното представяне на Байдън миналата седмица по време на дебата с кандидата на републиканците Доналд Тръмп, някои дарители на кампанията на Байдън задържат или отменят следващите си дарения, е казал пред Асошиейтед прес запознат източник, пожелал да остане неназован.

И в четвъртък лошите вести за Байдън от дарителите за кампанията му продължиха. След като в сряда съоснователят на платформата за гледане на филми „Нетфликс“ и един от най-големите дарители на Демократическата партия Рийд Хейстингс призова президента да се оттегли от борбата за преизбиране, в четвъртък Абигейл Дисни, внучка на Уолт Дисни, основател на филмовата компания, която носи неговото име, каза през Си Ен Би Си, че преустановява даренията си за Демократическата партия, докато Байдън не се оттегли от надпреварата, предаде Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани