Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Роналдо плаче след дузпи и рекорд

[post-views]
Роналдо плаче след дузпи и рекорд

Останаха едва осем тима на европейските финали в Германия, а голямата новина до този момент определено е отпадането на настоящия шампион Италия. Футболистите на Спалети се промъкнаха през групата си, но още там стана ясно, че има огромни проблеми в организацията на играта. В крайна сметка адзурите се отърваха с минимално поражение от Испания, без да се докоснат до топката. Същото обаче се повтори на осминафиналите срещу Швейцария, а мнозина от сериозните международни наблюдатели отбелязаха, че никога досега на голям форум не е имало толкова безличен италиански тим.

Далеч от очакваното и претенциите е и Англия. Британците се измъкнаха по терлици с огромна доза късмет в осминафинала със Словакия, спечелен драматично с 2:1 след продължения. Докога обаче късметът ще ги покрива? За капак футболистът на Англия Деклан Райс едва беше удържан от своите съотборници, за да не се сбие със селекционера на Словакия Франческо Калцона.
Иначе празникът за немските фенове продължава. В следващия кръг обаче е твърде вероятно клишето „финал преди финала“ да задрънчи с пълна сила. Защото съперник е непобедимият отбор на Испания. Иберийците притежават всичко, Германия разчита на домашните стени и силата на… волята.

Видяхме и един славен тим на Словения. Момчетата от алпийската страна играха здраво, за да разплачат мегазвездата Роналдо (пропуснал дузпа, спасена от Облак и предизвикала подигравката от BBC – Misstiano Penaldo – игра на думи (Miss – пропуск и Penalty – дузпа) и докараха осминафинала Португалия до дузпи. Там обаче стражът на мореплавателите Диого Коща парира всички удари от бялата точка. А Роналдо продължава да коригира рекорди по брой мачове.
А Франция просто излъга Белгия и геният на Ралф Рангинк (Австрия) не успя да прекърши по-слабия тим на Турция в Лайпциг. Така пъзелът се нареди без сензации.
Ето и всички четвъртфиналисти на Евро 2024:

Испания – Германия;
Португали – Франция;
Англия – Швейцария;
Нидерландия – Турция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани