Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морското училище произведе 16 нови старшини и сержанти

[post-views]
Морското училище произведе 16 нови старшини и сержанти

Росица КОЛЕВА

Морското училище произведе 16 нови старшини и сержанти
Фото ВВМУ

16 кадети от Випуск 2024  „Цар Симеон Велики“ на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна получиха първо старшинско/сержантско звание. Тържествената церемония се проведе пред паметника на патрона на училището Никола Вапцаров в двора на флотската Алма матер. Първенец на випуска е младши сержант Иван Димитров. Той получи предметна награда – книга на историческа тематика, от името на командира на ВМС, както и икона на Св. Николай Чудотворец – от началника на Морското училище.

Флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров поздрави випуска с успешното му дипломиране и му пожела здраве, щастие, благополучие и попътен вятър. „От днес почти всички от вас прекрачват прага на сержантския и старшинския корпус на Въоръжените сили на Република България. Преминавайки в едно ново качество, вие поемате нелеката роля да бъдете младите тактически лидери, т.е. вие непосредствено да ръководите дейността на своите подчинени курсанти, матроси и войници“, каза в словото си той.

На церемонията присъстваха областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът на Община Варна Илия Коев, близки и роднини на кадетите от випуска.

Най-ново

Единична публикация

Избрани