Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия цени усилията на Унгария за изясняване на позициите относно украинския конфликт, заяви Кремъл

[post-views]
Русия цени усилията на Унгария за изясняване на позициите относно украинския конфликт, заяви Кремъл

Русия оценява усилията на унгарския премиер Виктор Орбан за изясняване на позициите на Москва и Киев по разрешаването на техния конфликт, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитира изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

В петък Орбан обсъди с руския президент Владимир Путин сключването на евентуално мирно споразумение, което предизвика недоволството на лидери на ЕС, които предупредиха да не се правят отстъпки пред Москва.

„Господин Орбан наистина предприема сериозна инициатива, за да може да съпостави позициите на различните страни, като се опира на първоизточниците. Ние оценяваме това високо. Подобна висока оценка на тези усилия на господин Орбан даде и президентът Путин“, подчерта говорителят на Кремъл.

„Между засегнатите страни има цяла серия от противоречия, но поне господин Орбан полага много сериозно усилия да разбере същността на тези противоречия“, добави Песков.

Очаква се Орбан да замине днес за Вашингтон за предстоящата среща на НАТО.

Песков отрече твърденията, че Путин е изпратил по унгарския премиер послание до президента на САЩ Джо Байдън и други лидери на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани