Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава военноморското учение „Бриз 2024”

[post-views]
           Продължава военноморското учение „Бриз 2024”

Днес, 11 юли 2024 година, продължава националното военноморско учение с международно участие ,,Бриз 2024”.

Основна задача за деня е ескортирането на кораби. Целта на операцията е осигуряване на безопасността на търговски кораб, при прехода му по море, чрез осигуряване на противоподводно, надводно, въздушно и противоминно охранение.

Три морски патрулни самолета от Франция, Турция и САЩ, взеха участие, съвместно с патрулни кораби, в операция по търсене на подводници

По този начин изпълняваните за деня задачи се явяват кулминация в подготовката на силите като се отработват мероприятията, изпълнени в предходните дни.

На пристанище Бургас беше проведена тренировка с правителствените и неправителствени организации по борба с пожар на търговски кораб. На море беше отигран епизода преодоляване на последствията от инцидент с търговски кораб в териториалното море на Република България. В тренировката, взеха участие представители на 24 организации, доброволчески сдружения и частни фирми.

           Продължава военноморското учение „Бриз 2024”
          

Продължават съвместните действия на българския и белгийския тим за обследване на плитководните райони с подводни безпилотни апарати и търсенето и откриването на дънни мини с помощта на дистанционно управляеми апарати от български и американски водолази.

Източник: navy.mod

Най-ново

Единична публикация

Избрани