Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Унгарското председателство на ЕС вече нанася щети, съобщи германското външно министерство

[post-views]
Унгарското председателство на ЕС вече нанася щети, съобщи германското външно министерство

Унгарският премиер Виктор Орбан вече нанесе значителни щети по време на първите 12 дни на ротационното председателство от страната му на ЕС, каза германското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

„Трябва да видим как ще продължи унгарското председателство на Съвета на ЕС“, посочи говорител на министерството в отговор на въпрос как Берлин ще отговори на последните дипломатически пътувания на Орбан, включително в Русия и Китай.

„Сега е дванадесетият ден и това вече причини много щети“, добави говорителят.

Междувременно германското правителство съобщи, че приема много сериозно предупрежденията за заговор за покушение срещу изпълнителния директор на оръжейната компания „Райнметал“ и няма да се поддаде на руското сплашване.

Вчера Си Ен Ен и „Ню Йорк Таймс“ съобщиха, че американското разузнаване е разкрило руски план за убийството на Армин Папергер, изпълнителен директор на компанията, която произвежда артилерийски боеприпаси и военни транспортни средства за Украйна.

Заговорът е поредният от поредицата руски планове за покушения срещу високопоставени лица от отбранителната индустрия в Европа, които подкрепят Украйна във войната, съобщи Си Ен Ен. Според медията Вашингтон е информирал Германия, а германските власти са успели да предпазят Папергер.

„Няма да позволим да бъдем сплашвани от Русия и ще продължим да правим всичко необходимо, за да предпазим Германия от руските заплахи“, каза министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани