Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи от Сухопътните войски и от Военновъздушните сили за пореден ден се борят с разрасналите се пожари

[post-views]
Военнослужещи от Сухопътните войски и от Военновъздушните сили за пореден ден се борят с разрасналите се пожари

Военнослужещи от Сухопътните войски и днес, 14 юли, участват в действията по погасяване на големия пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци и град Хисаря, област Пловдив.

48 военнослужещи с 12 единици техника, под ръководството на заместник-командира на 1-ви механизиран батальон майор Пламен Великов от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, продължават усилията от предходните дни за погасяването на разрасналия се горски пожар.

От 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк – Белене 4-ма военнослужещи с 2 единици специализирана техника се включиха в гасенето на същия пожар. Тежката техника – един БАТ и един челен товарач, беше транспортирана снощи от 110-ти логистичен полк – Пловдив.

Екипажи и два хеликоптера на Военновъздушните сили – Ми-17 и AS 532 AL Cougar от състава на 24-та авиационна база – Крумово се включват за трети ден в гасенето по въздух в различни райони на страната. Отправеното искане за участие на вертолетите е във връзка с пожар, възникнал край село Левка, община Свиленград, област Хасково. Военнослужещите с AS 532 AL Cougar излетяха в 08.27 ч. към мястото на огъня, Ми-17 – в 09.05 ч.

***

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и днес в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани