Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Приключи националното военноморско учение с международно участие “БРИЗ 2024”

[post-views]
Приключи националното военноморско учение с международно участие “БРИЗ 2024”

На 14 юли 2024 година, завърши националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2024“.

То способства за повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни, чрез отработване на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция за осигуряване на морската сигурност в региона.

Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Румен Радев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, както и военното и политическо ръководство на министерството на отбраната дадоха висока оценка за професионализма на участващите сили и добрата координация между Военноморските сили и участващите държавни и неправителствени структури и организации.

На проведения първоначален анализ на „БРИЗ 2024“ командирите на групи и кораби, изразиха благодарността си за проведеното съвместно учение, както и готовността им за участие в поредното издание през следващата година.

Контраадмирал Михайлов пожела на всички участници здраве и попътен вятър, като изрази готовността на Военноморските сили на Република България за провеждане на следващия формат през 2025 година.

Източник: navy.mod

Най-ново

Единична публикация

Избрани