Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават усилените действия на Българската армия в борбата с огнената стихия

[post-views]
Продължават усилените действия на Българската армия в борбата с огнената стихия

Военнослужещите от модула за гасене на пожари от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово и инженерните специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на Сухопътните войски продължиха и днес, 15 юли, пожарогасенето за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив. От 61-ва механизирана бригада участват 40 военнослужещи с 10 единици техника под ръководството на командира на занитно-ракетния дивизион майор Иван Кибритев, от състава на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – 4 военнослужещи с 2 единици специализирана техника. Координиращ действията на екипите от Сухопътните войски на терен е заместник-командирът по логистичното осигуряване на 61-ва механизирана бригада полковник Тодор Манчев.

Продължават усилените действия на Българската армия в борбата с огнената стихия

2 екипажа с 2 хеликоптера от състава на 24-та авиационна база – Крумово от Военновъздушните сили участват отново в гасенето на пожара в района на село Левка, община Свиленград, област Хасково. Вертолет Ми-17 излетя от авиобазата в 11.25 ч., вертолет AS 532 AL Cougar – в 11.52 ч. и продължават и сега да изпълняват задачи по погасяване на огъня.

За нуждите на овладяване на пожар в същия район – в община Свиленград, 110-ти логистичен полк – Пловдив от Сухопътните войски транспортира по-рано през деня специализирана техника от Учебен полигон „Корен“.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани