Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания

[post-views]
Президентът Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Със свой указ президентът освобождава бригаден генерал Здравко Пехливанов от длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ и го назначава на длъжността директор на Щаба на отбраната. Румен Радев удостоява генерал Пехливанов с висше офицерско звание „генерал-майор“.

С друг указ президентът назначава полковник Иво Иванов за директор на дирекцията „Стратегическо планиране“ и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Държавният глава назначава капитан I ранг Ваньо Мусински за заместник-командир на Военноморските сили и го удостоява с висше офицерско звание „флотилен адмирал“. В началото на юли служебният кабинет предложи Ваньо Мусински да бъде назначен за заместник-командир на Военноморските сили от 12 юли т.г.

Президентът назначава полковник Любомир Монов за директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани