Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Георги Дерменджиев: Динамо ще направи всичко, за да ни пречупи

[post-views]
Георги Дерменджиев: Динамо ще направи всичко, за да ни пречупи

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори кратко пред медиите преди заминаването на отбора за Грузия, където утре ще бъде реваншът с Динамо (Батуми) от първия кръг на Шампионската лига по футбол. Специалистът предупреди, че тимът му не бива да се успокоява от преднината в първия двубой и да бъде напълно концентриран в мача.

„Разбира се, че има рискове, всеки мач е труден. Завоювахме резултат от 3:1, който е добър за първия мач, но ние ще играем срещу добър отбор и трябва да бъдем 100 процента мотивирани“, бяха първите му думи. „Те ще направят всичко възможно, за да ни пречупят. Може би ще искат да постигнат и ранен гол. При нас всичко е наред за момента, нямаме никакви кадрови проблеми“, каза Георги Дерменджиев, който тази вечер ще даде и официална пресконференция преди тренировката на отбора в Батуми.

Лудогорец обяви четвъртото си ново попълнение. “Орлите” привлякоха в редиците си офанзивния халф Агибу Камара, който пристига от Олимпиакос. Освен за носителя на Лигата на конференциите, 23-годишният футболист е играл и за Лил, чийто юноша е. Ръководството на „орлите“ и това на шампиона в Лигата на конференциите финализираха успешно преговорите по сделката, като междувременно Камара пристигна в България. Африканецът успешно мина медицинските изследвания и фитнес тестовете и вече се присъедини към новия си отбор. Интересен факт от кариерата на Агибу е, че той вкара изравнителния гол за Олимпиакос срещу Лудогорец в първия мач от III предварителен кръг на Шампионската лига през 2021 г., когато „орлите“ направиха 1:1 на „Караискакис“, а впоследствие отстраниха колоса от Пирея. Агибу Камара е юноша на френския Лил, откъдето е купен от Олимпиакос през 2021 г. Халфът изиграва силен сезон с червено-бялата фланелка, но е преотстъпен на друг елитен гръцки клуб – Атромитос. С екипа на тима от Перистери за година и половина Камара има 35 мача с 5 гола. Агибу е и национал на Гвинея, за който е записал 30 мача и е отбелязал 6 гола. Агибу е четвъртото ново попълнение на Лудогорец. Преди в тима бяха привлечени германският вратар Хендрик Бонман и националите на Швеция и Кабо Верде Едвин Куртулуш и Дерой Дуарте.

Най-ново

Единична публикация

Избрани