Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия заяви, че експлозията в Тел Авив тази нощ се дължи на атака с дрон; хусите поеха отговорност за нападението

[post-views]
Израелската армия заяви, че експлозията в Тел Авив тази нощ се дължи на атака с дрон; хусите поеха отговорност за нападението

Израелската армия заяви, че експлозията в Тел Авив тази нощ се дължи на атака с дрон, предаде Ройтерс.

Дронът, поразил центъра на Тел Авив, е голям и е бил способен да лети на дълги разстояния, заявиха израелските въоръжени сили и спасителните служби.

Отговорност за атаката срещу Тел Авив, при която по информация на израелските власти е загинал един човек, поеха йеменските бунтовници хуси, предаде Франс прес.

Атаката с дрон, която не задейства сирените за въздушна опасност, бе извършена часове след като израелската армия потвърди, че е убила висш командир на ливанското шиитско движение „Хизбула“.

„Става дума за голям безпилотен летателен апарат, който може да лети на дълги разстояния“, каза пред журналисти представител на израелската армия след атаката. Израелският представител не потвърди твърдението на хусите, че те стоят зад атаката, но каза, че Израел не изключва нито една вероятност в момента.

Атаката срещу Тел Авив вероятно ще усили страховете, свързани с потенциално разширяване на конфликта в ивицата Газа, отбелязва Ройтерс.

Израелският представител каза, че въоръжените сили все още разследват защо дронът не е активирал алармите за въздушна тревога. По първоначални данни обаче, каза той, дронът е бил забелязан, но сирените не са били задействани поради човешка грешка.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани