Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Очаква се днес да бъде свикан Съветът по сигурността към Министерския съвет

[post-views]
Очаква се днес да бъде свикан Съветът по сигурността към Министерския съвет

Очаква се днес служебният министър-председател Димитър Главчев да свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. Това обяви лично Главчев на 18 юли късно вечерта в ямболското село Воден – едно от най-пострадалите от пожарите населени места.

По разпореждане на премиера Главчев министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е влязъл в комуникация с мобилните оператори, съобщиха от правителствената пресслужба. Те ще поставят мобилна клетка още тези дни, така че селото да има комуникация. Виждаме, че това е решаващо, когато има такава ситуация, отбеляза снощи премиерът. 

Пострадалите ще получат всички помощи, които им се полагат по закон във възможно най-бърз срок, заяви още министър-председателят. Главчев отново благодари на пожарникарите, военнослужещите и доброволците, които на първа линия се борят с огнената стихия и работят на предела на силите си. По думите му най-важният показател за усилията им в настоящата тежка ситуация е, че хората са спасени и няма жертви. Главчев добави, че в село Воден ще бъде извършена проверка и ако се установят пропуски, ще бъдат взети мерки своевременно. 

Вчера вечерта премиерът посети и село Крайново, в района на което има активен пожар. 

Ще бъдат извършени проверки и ако се установят пропуски, ще бъдат взети съответните мерки, заяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, който на 18 юли късно вечерта пристигна в пострадалото от пожарите село Воден. Затова съм тук, за да видя дали има пропуски, каза той. Ако има пропуски, бъдете сигурни, че ще вземем адекватни решения, допълни служебният премиер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024