Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС и САЩ са изправени пред общи предизвикателства, заяви Урсула фон дер Лайен след телефонен разговор с Джо Байдън

[post-views]
ЕС и САЩ са изправени пред общи предизвикателства, заяви Урсула фон дер Лайен след телефонен разговор с Джо Байдън

ЕС и САЩ са изправени пред общи предизвикателства, заяви Урсула фон дер Лайен, която преди дни бе преизбрана за председател на Европейската комисия, след като в събота разговаря по телефона с американския президент Джо Байдън, предаде ДПА.

Байдън поздрави Фон дер Лайен за началото на втория ѝ мандат начело на изпълнителния орган на Евросъюза и двамата лидери обсъдиха подкрепата за Украйна и усилията за подвеждането на Русия под отговорност за агресията ѝ, се казва в прессъобщение на Белия дом.

Фон дер Лайен написа в социалната мрежа „Екс“, че ЕС и САЩ са изправени пред общи предизвикателства в Европа, Близкия изток и Индо-тихоокеанския регион. Тя допълни, че Брюксел и Вашингтон са „партньори, приятели и съюзници“.

Все повече представители на Демократическата партия на САЩ отправят призиви към 81-годишния Байдън да оттегли кандидатурата си за президентските избори през ноември. Байдън, който в момента е в изолация коронавирус и не се появява на публични места, засега остава външно невъзмутим от вътрешнопартийните критики, коментира ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани