Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия планирала убийства на оръжейни директори

[post-views]
Русия планирала убийства на оръжейни директори

Русия и службите є за сигурност планирали серия от убийства на директори на водещи европейски оръжейни фирми, като една от фигурите е изпълнителният директор на „Райнметал“ Армин Папергер. Това съобщи първа Си Ен Ен, а по-късно информацията бе потвърдена от германския канцлер Олаф Шолц. Заговорът за убийство на шефа на „Райнметал“ е бил един от поредицата планове на руското правителство да ликвидира висши ръководители на отбранителната промишленост в Европа, подкрепящи украинските сили.

Според Си Ен Ен плановете на руснаците са разкрити от американското разузнаване, а планът е бил да убие Папергер по-рано тази година. САЩ са информирали Германия, съобщава американската телевизия, която допълва, че германските служби за сигурност са успели да предпазят Папергер. „Няма да кажа нищо по конкретните детайли, но искам да заявя, че ние много добре знаем, че сме поставени под заплаха по най-различни начини от страна на Русия“, реагира на новината на Си Ен Ен германският канцлер Олаф Шолц.

Политици в Германия изразиха възмущение след репортажа на телевизия Си Ен Ен, в който бе съобщено за предполагаем заговор на Русия за убийството на ръководителя на германската оръжейна компания „Райнметал“, заемаща ключово място в предоставянето на военна помощ на Украйна, предаде ДПА.

Германският концерн „Райнметал“ е важен доставчик на бронетехника и боеприпаси за Украйна, като бойни машини на пехотата „Мардер“ и бойни танкове „Леопард“. През юни тази година бе съобщено, че фирмата е открила завод за ремонт и производство на бронирана техника в Украйна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани