Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иран и Русия започнаха съвместни военни учения в Каспийско море

[post-views]
Иран и Русия започнаха съвместни военни учения в Каспийско море

Военноморските сили на Иран и Русия започнаха днес общи учения в Каспийско море, потвърждавайки стратегическото партньорство между двете страни, предаде ДПА.

Очаква се маневрите да включват тактически занятия, както и отработване на спасителни мисии и на операции срещу пирати, съобщава иранската новинарска агенция ИСНА, като се позовава на говорител на иранските военноморски сили. Не се разкриват повече подробности за съвместните маневри.

Иран и Русия са близки съюзници от години, като и двете държави подкрепят режима на сирийския президент Башар Асад. Техеран беше обвинен, че доставя на Русия дронове, които се използват във военните действия в Украйна. Иранските лидери отхвърлят тези обвинения.

Очаква се наскоро избраният президент на Иран Масуд Пезешкиан, смятан от широката общественост за умерен реформатор, да потърси по-тесни връзки със Запада на фона на повишилото се през последните години напрежение, посочва ДПА.

Съвместните учения в Каспийско море обаче предполагат, че Пезешкиан няма намерение да прекъсва отношенията с Москва, допълва агенцията.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани