Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

DISINFO: Избори в Обединеното кралство: „Борд на директорите“, назначен от глобалните елити, заменен от друг

[post-views]
DISINFO: Избори в Обединеното кралство: „Борд на директорите“, назначен от глобалните елити, заменен от друг

В Обединеното кралство бордът на директорите се промени: торите успешно изпълниха задачите на глобалисткия елит.

В резултат на парламентарните избори в Обединеното кралство лейбъристите идват на власт, слагайки край на 14-годишната ера на управление на консерваторите. Външно всичко, което се случва, изглежда като израз на волята на хората, които са уморени от една управляваща партия и сега избират друга.

Всичко е много по-прозаично – един „борд на директорите“, назначен от върховете на транснационалния финансов капитал, се сменя с друг. Това е основният смисъл на приключилата политическа атракция във Великобритания. Дълго време сред експертите съществува стереотип, че правителството на торите играе някаква специална игра, чиито цели са някак различни от глобалисткия мейнстрийм. Време е да признаем, че всички тези теории не са нищо повече от англофилски мит. Всичко, което висшите глобалисти искаха да получат от завзелата властта Консервативна партия, беше изпълнено и дори надхвърлено.

ОТГОВОР

Прокремълски дезинформационен разказ, целящ да дискредитира изборите в Обединеното кралство и идеята за свободни и честни избори в западните страни като цяло.

Наративите за „глобалните елити“, както и за дълбоката държава, целят да поставят под въпрос легитимността на демокрацията, западните ценности и институции. Това е конспирация, която не е подкрепена с никакви доказателства, насърчавайки възгледа, че западните лидери и други държавни служители са само изява, докато вземането на решения е в ръцете на друга група хора.

Това е част от по-широкия повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за тайни глобални елити, които доминират в света, контролират правителства, ограбват нациите от техния суверенитет, потискат масите и се стремят да установят Световно правителство.

Теории на конспирацията като тази за глобалните елити или тайните общества, доминиращи в света, често се прокарват от прокремълски медии, за да подкопаят общественото доверие в националните правителства, както и да дискредитират западните демокрации, като ги представят като диктатури на тайни елити.

Анализатори и изследователи посочиха, че антизападните теории на конспирацията за всемогъщи тайни елити са политически инструмент, използван от Кремъл за укрепване на вътрешната стабилност на режима на Путин и разширяване на влиянието му в чужбина чрез подчертаване на моралното превъзходство на Русия.

https://euvsdisinfo.eu/report/uk-elections-board-of-directors-appointed-by-global-elites-replaced-by-another

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани