Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Яхтата на руски олигарх продадена за 40 млн. долара

[post-views]
Яхтата на руски олигарх

Суперяхтата Alfa Nero, която беше изоставена в Антигуа и Барбуда преди повече от две години, има нов собственик, съобщи агенция Блумбърг.

Плавателният съд с дължина 81 метра, на който може да каца хеликоптер, беше продаден за 40 млн. долара миналата седмица, заяви Роналд Сандърс, посланик на Антигуа и Барбуда в САЩ. Той отказа да назове името на купувача, позовавайки се на споразумение за конфиденциалност.

Продажбата бележи последния опит да се сложи край на дългогодишната сага около Alfa Nero. Руският олигарх Андрей Гуриев изостави луксозната яхта в Антигуа през март 2022 г., след като беше санкциониран от министерството на финансите на САЩ. След това технологичният милиардер Ерик Шмидт се опита да я купи на търг, само че се отказа, когато продажбата се превърна в правен кошмар.

Междувременно плавателният съд се намираше в пристанище в Антигуа.

Давайки  40 млн. долара новият собственик на Alfa Nero ще плати много по-малко от 67,6 млн. долара, които Шмид, бивш главен изпълнителен директор на Гугъл, предложи миналата година. Санкционираният руски милиардер, занимаващ се с производство на торове, Андрей Гуриев първоначално е купил Alfa Nero през 2014 г. за 120 млн. долара, твърди министерството на финансите на САЩ – което Гуриев отрича.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани