Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трансатлантическа солидарност: Два бомбардировача B-52-H на САЩ са в база в Румъния

[post-views]
Трансатлантическа солидарност: Два бомбардировача B-52-H на САЩ са в база в Румъния

В проява на трансатлантическа солидарност, два бомбардировача B-52 на САЩ,  извършиха прелитане във военновъздушната база Михаил Когълничану в Румъния. Събитието демонстрира ангажимента на САЩ за укрепване на съюзниците в НАТО.

Базирани във военновъздушната база Барксдейл в Луизиана, B-52-Ейч Стратофортрес подчертаха военното присъствие на САЩ в Европа, с цел да укрепят регионалната стабилност и да повишат колективната сигурност на европейските нации. Тази демонстрация не само подчертава оперативната съвместимост между силите на САЩ и съюзниците от НАТО, но показава и стратегическото значение на единството в рамките на Алианса.

B-52 ще оперират близо до брега на Черно море и ще се интегрират със съюзниците от НАТО и други международни партньори. Това е първият път, когато стратегически бомбардировачи на САЩ оперират извън Румъния. Редовното и рутинно разгръщане на стратегически ресурс демонстрира как САЩ и НАТО са позиционирани и добре подготвени да се интегрират със съюзниците на страната домакин, за да възпират заплахите и да защитават Алианса. Разполагането на този стратегически капацитет подчертава трансатлантическата връзка в рамките на НАТО и сплотеността между съюзническите военновъздушни сили.

Разполагането на стратегическите бомбардировачи в Румъния е пример за продължаващите усилия на американски военнослужещи в Европа да си сътрудничат тясно със съюзническите сили, потвърждавайки техния ангажимент към глобалните инициативи за сигурност.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани