Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Разпалването на прокси войната в Украйна само изчерпва собствените запаси на Запада от системи за противовъздушна отбрана

[post-views]
ДЕЗИНФО: Разпалването на прокси войната в Украйна само изчерпва собствените запаси на Запада от системи за противовъздушна отбрана

Без значение колко и какъв вид системи за противовъздушна отбрана НАТО планира да дари на режима в Киев, Русия ще продължи да преследва военните си цели. Разпалването на продължаващата прокси война в Украйна ще накара Запада да се изправи пред изчерпани запаси от собствените си системи за противовъздушна отбрана.

ОТГОВОР

Повтарящи се прокремълски дезинформационни разкази за конфликта в Украйна като прокси война срещу Русия и неизбежността на победата на Русия, които са постоянни характеристики на прокремълската дезинформация от началото на инвазията. Това дезинформационно съобщение има за цел да подкопае международната подкрепа за защитата на Украйна срещу агресията на Русия, като представя тази битка като безнадеждна.

Украйна не се бие от името на чуждо правителство или организация. Украйна е суверенна и независима държава с демократично избран президент и парламент. Суверенитетът на страната е нарушен само в резултат на непрекъснати актове на агресия от страна на руските въоръжени сили от 2014 г., кулминирали с пълномащабно военно нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Данните показват пряка връзка между международните доставки за противовъздушната отбрана на Украйна и по-високия коефициент на прехващане на руски ракети. Тази история с дезинформация изглежда е пряка реакция на обявeния от няколко страни от НАТО по-нататъшен ангажимент за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна – нещо, което Русия представя като безполезно.

https://euvsdisinfo.eu/report/fueling-proxy-war-ukraine-only-depletes-west-stocks-air-defense-systems

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани