Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испания изпраща над 300 служители по сигурността на Олимпиадата в Париж

[post-views]
Испания изпраща над 300 служители по сигурността на Олимпиадата в Париж

Голяма част от контингента от 313 и служители на Националната полиция и Гражданската гвардия на Испания, които ще участват в обезпечаването на сигурността на Олимпиадата в Париж, вече са във Франция, за да изпълняват задачи, вариращи от откриване на експлозиви с обучени кучета до наблюдение на безпилотни летателни апарати, съобщи испанската агенция ЕФЕ.

„Това е крайъгълен камък в международното полицейско сътрудничество и взаимодействие“, заяви главният инспектор на въздушното звено на Националната полиция Анхел Силекс в изявления за пресата.

Общо 45 страни изпращат във Франция полицаи и други служители по сигурността, като испанският контингент ще е най-големият. Той е съставен от 171 служители на Националната полиция и 142 служители на Гражданската гвардия. Те ще работят в смесени патрули с френските си колеги по време на Олимпийските игри (26 юли – 11 август) и след това по време на Параолимпийските игри.

Те ще изпълняват различни задачи като гарантиране на сигурността на гражданите, обезвреждане на експлозиви, граничен контрол или следене за евентуални заплахи по въздух.

Десет полицейски кучета и още десет конни полицаи също са изпратени във Франция със своите животни, както и трима ветеринарни лекари.

Освен в Париж, испанските служители по сигурността ще бъдат разположени в Нант, Тулуза, Ница и Перпинян.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани