Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания и Индия започват нова инициатива в областта на технологичната сигурност

[post-views]
Великобритания и Индия започват нова инициатива в областта на технологичната сигурност

Великобритания и Индия започнаха нова съвместна инициатива в областта на технологичната сигурност, чиято цел е да стимулира икономическия растеж, да насърчи сътрудничеството в областта на сигурността на телекомуникациите и да отключи инвестиции в нововъзникващи технологии, предаде Ройтерс.

Британското правителство каза, че в рамките на споразумението двете страни ще работят заедно по ключови технологии, сред които полупроводници, квантови технологии и изкуствен интелект.

„Това ще означава реални съвместни действия срещу предизвикателствата на бъдещето – от изкуствен интелект до важни полезни изкопаеми. Заедно можем да постигнем общ растеж, да спомогнем иновациите, работните мeста и инвестициите“, каза британският министър на външните работи Дейвид Лами в изявление, публикувано от канцеларията му по време на посещение в Индия.

Лами, който по-рано се срещна с индийския премиер Нарендра Моди и индийския външен министър, се съгласи да работи по-тясно с Индия по въпроса за климатичните изменения, включително за мобилизиране на финансови средства и ускоряване на партньорството за вятърни електроцентрали и зелен водород.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани