Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Випуск 73-ти на ВВВУ завършва с отличен успех

[post-views]
Випуск 73-ти на ВВВУ завършва с отличен успех

Красимир МИТОВ

Випуск 73-ти на ВВВУ завършва с отличен успех
Лейтенант инж. Борислав Иванов
Фото – Личен архив    

Випускниците от 73-ти випуск „Цар Симеон Велики“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще получат своите дипломи на централния площад в Долна Митрополия. На курсантите ще бъде присвоено първо офицерско звание. Лейтенантските пагони ще огреят раменете и на три девойки. След възстановяването на ВВВУ този випуск показа най-висок успех – Отличен 5,55 в шест специализации, а над половината от завършилите са с отличен успех.

Най-много випускници са от областите Ямбол, Пловдив и Плевен. Авиобазите на ВВС ще бъдат попълнени с нови инженерни кадри, които стартират своя професионален път на развитие.

 От студентите с образователно-квалификационна степен „Магистър“ успешно завършилите са от специализациите „Авиационен мениджмънт“, „Авиационно въоръжение“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“, „Електроника“ и „Аерокосмическа техника“. Болшинството от випускниците работят в системата на гражданската и военната авиация.

Професионалният сержантски колеж към ВВВУ завършват кадети от формированията на ВВС – задочна форма на обучение за придобиване на професионална квалификация „Сержант“ в четири специалности по шест специализации с постигнат резултат Много добър 5,09.

     Първенец на випуска е лейтенант инженер Борислав Иванов, специализация „летец-пилот“ и е първият от последните четири випуска, който завършва с пълно отличие.  Професионалния си път на развитие той ще започне в 16-ата Транспортна авиобаза „Враждебна“.  

            

Най-ново

Единична публикация

Избрани