Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на Беларус заяви, че ще засили сътрудничеството със Северна Корея

[post-views]
Президентът на Беларус заяви, че ще засили сътрудничеството със Северна Корея

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви в съобщение до севернокорейския лидер Ким Чен-ун, че ще засили сътрудничеството с Пхенян, съобщи днес Министерството на външните работи на Северна Корея, цитирано от Ройтерс.

„Заявявам, че ще работя за по-нататъшно сътрудничество с Корейската народнодемократична република, за да бъде то изпълнено с ново съдържание и общи програми за предоставяне на взаимни ползи за подобряване на благосъстоянието на народите на нашите страни“, се казва в изявлението на Лукашенко.

Изказването му бе направено в отговор на поздравленията на Пхенян по случай националния празник на Беларус, пише в съобщението.

Както Северна Корея, така и Беларус имат близки отношения с Русия, която след инвазията в Украйна стана по-дипломатически изолирана на световната сцена.

Беларуският министър на външните работи Максим Риженков пътува тази седмица до Северна Корея и се срещна с високопоставени служители на правителството, сред които външната министърка Чое Сон-хюи, съобщиха корейски медии.

На прием в пхенянски хотел във вторник Чое е говорила с Риженков за „цялостно укрепване на отношенията“ между двете страни, съобщи държавната медия КЦТА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани