Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МО е в координация с МВР за извозване на невзривените пиротехнически средства от складовете край Елин Пелин, каза министър Атанас Запрянов

[post-views]
Снимка: кореспондент на БТА

Министерството на отбраната (МО) е в координация с Министерството на вътрешните работи (МВР), когато стане възможно да се влезе в изгорелите складове край Елин Пелин, част от невзривените пиротехнически изделия да бъдат извозени със съвместни усилия на безопасно място, каза във Велико Търново служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

МО е в координация с МВР за извозване на невзривените пиротехнически средства от складовете край Елин Пелин, каза министър Атанас Запрянов
Снимка: БТА

Той подчерта, че това може да се случи едва след окончателното спиране на взривовете в складовете. Пред журналистите той коментира, че решението за създаване на Национална агенция „Гражданска защита“ към Министерството на отбраната е изцяло в ръцете на Народното събрание. Министърът посочи, че сегашната структура на „Гражданска защита“ към МВР също е добро решение. Въпросът е как тази структура ще бъде оборудвана и окомплектована със способности, а не къде ще е ситуирана, допълни той.

Служебният министър на отбраната коментира, че въпросът за т.нар. Военен Шенген не би могъл да се ратифицира в Народното събрание, защото това не е двустранен договор, а е писмо за намерение между трите министерства на отбраната ( България ,Румъния, Гърция), за сътрудничество и подпомагане на цивилните министерства за създаването на проектите за изграждането на съответната инфраструктура.

Във Велико Търново Атанас Запрянов ще участва в тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от 146-и випуск  „Цар Симеон Велики“ на Националния военен университет „Васил Левски“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани