Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Роди се наследничка на Ивет Лалова

[post-views]
Роди се наследничка на Ивет Лалова

Най-бързата спринтьорка в Европа на 100 м за девойки под 18 години е българка. Радина Величкова постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели златния медал на Европейското първенство по лека атлетика за тази възраст в Банска Бистрица с нов национален рекорд от 11,46 сек (0.9 м/сек). Възпитаничката на Ива Пранджева тръгна отлично от старта и не изпусна лидерството до края на дисциплината. В полуфиналите тя постигна национален рекорд от 11,47 сек. Сребърния медал заслужи французойката Шаде Лапорал с личен рекорд от 11,54 сек, а естонката Мия Отт се пребори за бронза с 11,62 сек.

16-годишната шампионка на 100 м от този шампионат извоюва и бронзово отличие в скока на дължина. Пловдивчанката заслужи този медал с резултат от 6,16 м (0,5 м/сек). Тя постигна този резултат в своя втори опит, а в петия отново се доближи до този резултат с 6,15 м (-0,4 м/сек).
На същото състезание Димо Андреев завоюва сребърен медал в хвърлянето на чук, Християн Касабов спечели бронз на 110 м с препятствия при юношите, а Ива Деливерска се нареди пета във финала на 100 м/пр.

„Емоциите са много. Чувството да чуеш химна е невероятно. Искам да изкажа благодарности към моята треньорка. Бях готова за този медал и тази титла. Бях спокойна, защото само така мога да постигна нещо. Винаги съм си вярвала, че мога много, и вярвам, че мога и още. Очаквах да надградя и да съм готова. Даже смятах, че можех да съм още по-добре. Беше много трудно да овладея емоциите след златния медал. Не съм много доволна от скока, но… И треньорката ми вярва, че мога да постигна много в дисциплината дълъг скок. Искам да поздравя всички, които бяхме на това първенство. Сега ще се подготвя за Световното първенство до 20 години. Надявам се там да постигна още едно добро постижение”, заяви Радина Величкова.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани