Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шансон за късмет в Париж

[post-views]
Шансон за късмет в Париж

При едно от заминаванията на български спортисти за ХХХIII Олимпийски игри в залата на Софийското летище нечий телефон изчурулика със звуците на френски шансон. Някои съзряха в това поличба за късмет на родните състезатели. Дано! А е повече от сигурно, че домакините са се подготвили да направят нещо грандиозно. Игри, които съчетават в себе си заветите на Кубертен и съвременните реалности в този объркан свят.
Да, за жалост и тези игри ще бъдат различни. И в този форум ще има ощетени спортисти, които няма да пристъпят на спортното поле заради безумните действия на политиците от своите страни. Именно по тази причина няма да станем свидетели на епични спортни битки между атлетите на САЩ и Русия… От което със сигурност спортът ще загуби. Но в същото време на всяка военна агресия трябва да има отпор…

Българският тим е съставен от млади, модерни и достатъчно мотивирани атлети. Голямата надежда за злато е свързана с щангиста Карлос Насар. Таим положителни очаквания за титла при дамите в бокса, естествено, и в художествената гимнастика. Изключително приятно могат да ни изненадат Йоана Илиев във фехтовката и състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева. Борците ни в момента са енигма, ала винаги са носили отличия от игрите на преплетените пет кръга. Дано този път Антоанета Костадинова има късмета да простреля златото, ала голямата сензация би трябвало да е иранката Кимия Ализаде, която ще представлява България в олимпийското таекуондо.
Разбира се, винаги е имало изненади на олимпийски игри. И нека този път те да са само с положителен знак.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани