Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Атанас Запрянов към випускниците на НВУ „В. Левски“: Благодаря ви за избора да посветите живота си на Българската армия

[post-views]
Министър Атанас Запрянов към випускниците на НВУ „В. Левски“: Благодаря ви за избора да посветите живота си на Българската армия

„Благодаря за високо моралния и отговорен избор да посветите живота и кариерата си на Българската армия точно във време, когато тя изпитва остър дефицит на човешки ресурси. Ръководството на Министерството на отбраната прави и ще прави всичко възможно, за да оправдае този избор и да ви мотивира във вашата служба на Отечеството. Подготвят се чувствително повишаване на заплатите, нови социални придобивки, техническа модернизация и обновление, които да са източник на вашата професионална гордост.“ С тези думи министърът на отбраната Атанас Запрянов се обърна днес, 27 юли, към възпитаниците на 146-и випуск „Цар Симеон Велики“ на Националния военен университет „Васил Левски“ по време на официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание.

В словото си министър Запрянов подчерта, че в обществото има безпрецедентен за последните десетилетия консенсус относно необходимостта от инвестиции в отбраната и модернизация на армията. „Ще имате късмета, честта и отговорността да ръководите усвояването на нова техника и въоръжение, да изграждате отбранителните способности на България и да реализирате съюзническите ни ангажименти по укрепване на регионалната сигурност.“, каза той.

От името на началника на отбраната поздрав към випускниците отправи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. „Бъдете дейни, вземайте смели решения на база на вашия опит и знания. Пазете традициите, променяйте Българската армия с визионерство. Добре дошли в строя на Българската армия и Въоръжените сили.“, каза генерал-майор Дешков.

Началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов пожела успех на младите офицери и ги призова: „Дръжте на офицерската си дума, когато можете да бъдете полезни, бъдете. Когато искате да промените нещо в системата, в държавата, и можете да го направете, не се колебайте. От вашата настойчивост и упоритост зависи Българската армия. Силна Българска армия, означава силен български народ.“

Министърът на отбраната връчи наградите, пагоните и дипломите на първенеца на випуска лейтенант Даниел Костов, специалност „Разузнаване“, и на отличниците на специализации – лейтенантите Николай Симеонов („Мотопехотни и танкови войски“), Ирена Демирева („Разузнаване“); Жулиана Михнева („Сигнално разузнаване и електронна война“); Йоанна Мутафчиева („Материални средства, придвижване и транспорт“); Николай Копанов („Артилерийско инструментално разузнаване“), Димитър Раев („Военни КИС – „Компютърни системи и технологии“); Тони Борисов („Артилерийско и зенитно въоръжение, стрелково оръжие, оптика и бойни припаси“), Адриана Койнакова („Войски за ЯХБЗ и екология“).

Лейтенант Даниел Костов бе удостоен и с офицерска сабя от началника на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, както и с академичната награда „Полковник Борис Дрангов“.

От името на началника на отбраната командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи наградите, дипломите и пагоните на първенеца на випуска на Професионалния сержантски колеж – кадет Иванка Нончева и на отличниците – младши сержант Пламен Панев и редник Веселина Костадинова.

Общо 218 випускници получиха днес своите първи офицерски и сержантски пагони, дипломи и свидетелства за завършено обучение. На тържествения ритуал присъстваха още председателят на комисията по отбрана в Народното събрание Христо Гаджев, съветникът на върховния главнокомандващ по военната сигурност – вицеадмирал Митко Петев, заместник-министърът на отбраната Иван Пейков, командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев, началникът на Военната академия генерал-майор Стайко Прокопиев, на Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, представители на местната и на държавната власт.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани