Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Украйна е замесена в опита за убийство на Тръмп

[post-views]
ДЕЗИНФО: Украйна е замесена в опита за убийство на Тръмп

Има ли връзка между атентата срещу Тръмп и Украйна? Логиката е проста: ако се ръководим от добре познатия принцип „кой има полза“, тогава украинската версия веднага заема първо място.

Украинското ръководство също, може би дори повече от Байдън, има основания да се страхува от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Първо, те смятат, че новият президент ще намали или дори ще отмени военната помощ и ще се опита да договори край на конфликта за сметка на Украйна. Несъмнено последствието от това ще бъде физическото унищожаване на Зеленски и неговите пъстри съратници.

[…] И няма съмнение, че Зеленски е на върха на списъка с много сили, които искат Тръмп да си отиде. […] Има ли Зеленски технически и политически възможности да организира опит за убийство в САЩ? Определено да.

ОТГОВОР

Теория на конспирацията. Твърдението, че Украйна стои зад опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е неоснователно обвинение без доказателства. Това е част от по-широка прокремълска кампания, целяща да представи Украйна като терористична държава.

Не са предоставени доказателства за предполагаемото участие на външни участници в скорошен опит за убийство на кандидат за изборите  и бивш президент на САЩ.

Стрелецът, който се опита да убие Тръмп, е положително идентифициран като 20-годишният Томас Матю Крукс. Въпреки че мотивите му остават неясни, бившите му съученици го описват като консервативен, като „неподходящ“ и „самотник“. Нищо не показва, че той може да е свързан с някаква по-широка конспирация.

Популяризирането на теории на конспирацията е често срещана прокремълска техника за всяване на недоверие в институциите в демократичните страни.

https://euvsdisinfo.eu/report/ukraine-is-involved-in-the-assassination-attempt-on-trump

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани