Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Огледана е едва една осма от територията на опожарените складове в Елин Пелин, каза следователят Иван Делчев

[post-views]
Огледана е едва една осма от територията на опожарените складове в Елин Пелин, каза следователят Иван Делчев

До момента е огледана едва една осма от територията на складовете. Все още не са изследвани записи от камери и не може да се каже дали съдържат информация или са напълно унищожени. Това каза на брифинг пред журналисти следователят от Националната следствена служба (НСлС) Иван Делчев.

Шести склад ще бъде огледан, след като бъде обезопасен целият район, стана ясно от думите на следователя.

Огледана е едва една осма от територията на опожарените складове в Елин Пелин, каза следователят Иван Делчев

Ще се събират доказателства от учредяването и прехвърлянето на парцела, отреден като район за такъв склад със специален разрешителен режим, затова към настоящия момент не можем да кажем, че приключваме с назначените експертизи, допълни Делчев.

Идентифицирано е едно от намерените в склада край Елин Пелин тела след направена лицево-челюстна експертиза, посочи още той. Иван Делчев отказа да даде повече подробности и допълни, че се изчакват ДНК анализите, които ще дадат още по-голяма категоричност на заключенията на съдебните медици.

Окръжният прокурор на София Наталия Николова съобщи, че причината за смъртта на двама човека, открити след като властите успяха да влязат на територията на опожарените се складове, е именно взривът.

До момента по делото са разпитани осем души, днес предстоят разпити на още свидетели, основно пожарникарите, които първи са били на мястото и са оказали помощ на двамата пострадали, които впоследствие починаха в „Пирогов“, каза още Наталия Николова.

Работи се по различни версии за случилото се – от случайно деяние, човешка небрежност, некачествена продукция и умишлено деяние, стана ясно от думите ѝ.

Пожаротехническата експертиза ще бъда назначена след като приключи изцяло огледът на местопроизшествието и станат ясни всички поражения, които са нанесени, обясни Наталия Николова.

Окръжният прокурор Наталия Николова допълни, че момчето, което избяга в първите моменти на взрива, е било разпитано още вечерта след случилото се, не се е скрило и се е обадило се е на 112.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани