Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МОНЦАМЕ: Провежданите в Монголия многонационални учения „Ханска мисия-2024“ продължават

[post-views]
МОНЦАМЕ: Провежданите в Монголия многонационални учения „Ханска мисия-2024“ продължават

Многонационалните мироопазващи учения „Ханска мисия-2024“ се провеждат в момента на полигона „Таван Толгой“ в покрайнините на монголската столица Улан Батор, предаде монголската новинарска агенция МОНЦАМЕ.

МОНЦАМЕ: Провежданите в Монголия многонационални учения „Ханска мисия-2024“ продължават
Ученията „Ханска мисия-2024“ в Монголия. Източник: МОНЦАМЕ

Ученията „Ханска мисия“ се проведоха за първи път през 2003 г., организирани съвместно от въоръжените сили на Монголия и Индо-тихоокеанското командване на САЩ, като през 2006 г. се разшириха до многонационални мироопазващи учения.

Цел на многонационалните учения „Ханска мисия-2024“ са засилване на доверието на въоръжените сили и сътрудничеството в отбраната между въоръжените сили на Монголия, Тихоокеанското командване на САЩ и въоръжените сили на участващите в учението държави. Други цели са засилването на способностите на въоръжените сили на Монголия в мироопазващите мисии и подобряването на многонационалното сътрудничество в опазването на мира, както и предоставянето на необходимата подкрепа за въоръжените сили, за да изпълнят изискванията за мироопазващите мисии на ООН.

Участниците в тазгодишните учения „Ханска задача“ включват група военни инструктори от САЩ, Австралия, Канада, Япония, Филипините, Индонезия и Виетнам. В полевите учения участват 11 взвода от 10 държави като САЩ, Китай, Южна Корея, Турция, Индия, Япония (с два взвода), Катар и Монголия. Ще участват 460 души 20 държави, включително от страни наблюдателки като Саудитска Арабия, ОАЕ, Кувейт, Египет и Пакистан.

 Церемонията по откриването на многонационалните мироопазващи учения се проведе на 27 юли с присъствието на монголския министър на отбраната Бямбацогт Сандаг, началник-генералния щаб на въоръжените сили на Монголия ген.-майор Ганбямба Сендрев, представители на президентската институция на Монголия, на министерство на отбраната и генералния щаб, силите на реда, командири на военни части на въоръжените сили на Монголия, посланици в страната, военни аташета и военни от страните, участващи в „Ханска задача-2024“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани