Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Камала Харис стартира рекламна кампания за 50 млн. долара в президентската надпревара в САЩ

[post-views]
Камала Харис стартира рекламна кампания за 50 млн. долара в президентската надпревара в САЩ

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, която е най-вероятният кандидат-президент на Демократическата партия, стартира днес рекламна кампания на стойност 50 млн. долара, предаде Ройтерс. В едноминутния си клип, озаглавен „Безстрашна“ тя се възползва от импулса на началото на кампанията си срещу републиканския си съперник Доналд Тръмп.

Това е първият съществен предизборен клип на Харис, след като тя обедини зад кандидатурата си подкрепата на демократите, след оттеглянето на президента Джо Байдън от надпреварата на 21 юли.

Освен че получи подкрепата на донори с големи суми, Харис спечели поддръжка сред групи на младите избиратели, които Байдън се бореше да спечели.

Проучванията на общественото мнение през последната седмица показват, че 59-годишната Харис се доближава до 78-годишния Тръмп, който все още води в някои национални проучвания.

Клипът ще бъде излъчван по телевизията, както и в някои социални мрежи в ключовите щати, които се очаква да бъдат решаващи за резултата от изборите, в седмиците преди Националната конференция на Демократическата партия, която започва на 19 август.

Предизборният клип започва със снимки на Харис като малко момиче и проследява развитието ѝ до прокурор, щатски главен прокурор и вицепрезидент на САЩ. „Това, което Камала Харис неизменно е била е, че е била безстрашна“, се казва в текста към клипа.

Откакто встъпи в новата си роля, Харис се фокусира върху обвиненията срещу Тръмп по делото за пари, платени за мълчание, в което е замесена порнозвезда, както и по други криминални обвинения, пред които е изправен бившият президент. Харис посочи Тръмп и за отговорен за вълната от мерки срещу абортите в републиканските щати в страната.

Купуването на реклами от кампанията на Харис надхвърли обявените вчера от кампанията на Тръмп клипове за 10 млн. долара, които ще се задъртьят тази седмица в шест щата, в които се води битката, в опит да се противопоставят на вълната от ентусиазъм на избирателите и даренията за Харис.

Това е най-големият обем на реклами на Тръмп от януари насам.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани