Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи от Сухопътните войски се включват в гасенето на пожара в Община Струмяни

[post-views]
Военнослужещи от Сухопътните войски се включват в гасенето на пожара в Община Струмяни

Военнослужещи от Сухопътните войски се включват в борбата с големия пожар в Община Струмяни, Област Благоевград днес, 30 юли.

Група от 15 военнослужещи с ръководител лейтенант Велик Кльонтов от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград се включиха в гасенето на големия горски пожар в планината Малешево край село Кърпелево, Община Струмяни. По-рано днес за гасене на пожара край село Кърпелево бяха пренасочени и 15-те военнослужещи, които участваха в погасяването на големия пожар в планината Славянка на българо-гръцката граница с ръководител лейтенант Костадин Ковачев. Те ще действат в помощ на пожарникарите, горските служители и местните власти за потушаване на огъня.

Военнослужещи от 78-ми батальон за осигуряване – София също се включват в гасенето на пожара в Община Струмяни. Формированието за преодоляване на последствия при пожари от 78-ми батальон за осигуряване – София от състава на Сухопътните войски е задействано по заповед на командира на Сухопътните войски. Групата е в състав от 25 военнослужещи с шест единици техника и в момента пътува към пожара. Ръководител е капитан Николай Николов.

40 военнослужещи с пет броя техника от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски участват в гасенето на пожара, който гори днес край язовир „40-те извора“ в Община Асеновград, Област Пловдив. Огънят там вече е локализиран.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани