Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на скиф жени; Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст за мъже

[post-views]
Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на скиф жени; Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст за мъже

Станимира Петрова се класира за четвъртфиналите в категория до 54 килограма при жените на олимпийския турнир по бокс в Париж. Българката, която е поставена под номер 1 в схемата, победи с 4:1 съдийски гласа актуалната световна шампионка Хуан Сяо Вън от Тайван. Това бе първи успех за Петрова на Олимпийски игри при третото и участие на най-големия спортен форум, но само още един успех ще и донесе поне бронзов медал. Двубоят премина напълно равностойно в първите си два рунда, които бяха поделени между боксьорките от петимата съдии край ринга. Така третият рунд трябваше да реши всичко. В него Петрова нанесе решителния си удар точно 11 секунди преди финалния гонг, когато прати на земята Хуан с десен прав. Съдията на ринга отброи нокдаун на тайванката, макар тя да не бе съгласна с това решение. Това изпълнение донесе победата на българката, която заслужено получи с пълно единодушие последния рунд от съдиите.

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на скиф жени на Олимпийските игри в Париж. 26-годишната българка, пета от европейско и световно първенство в дисциплината, завърши трета в своя четвъртфинал с време 7:41.250 и така утре ще стартира в полуфиналите. По време на цялата дистанция Ангелова се движеше на трета позиция. Победата в четвъртфинала на българката извоюва австралийката Тара Ригни (7:30.570), а втора завърши американката Кара Колер (7:34.960).

Кристиан Василев не успя да преодолее четвъртфиналите на скиф на олимпийския турнир по гребане в Париж и ще се бори за разпределението на местата между 13-о и 24-о. Василев завърши четвърти в последната четвърта серия на Игрите във френската столица за 6:58.67 минути и остана на четири секунди и половина от място в тройката, което гарантираше продължаване битката за отличията. Така той остана извън първите 12 в подреждането и ще гребе в полуфинал C/D след два дни.

Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст за мъже на олимпийския турнир по плуване в Париж. Българският състезател, който миналия месец стана европейски шампион в дисциплината, финишира  в сериите с 13-о време 2:10.59 минути. Епитропов се движеше пети в своята серия, но със силна последна дължина успя да завърши трети след японеца Ю Ханагурума и американеца Мат Фалън. 25-годишният плувец не успя да доближи личното си постижение и национален рекорд 2:09.45 минути и остави сили за полуфиналното плуване тази вечер. Епитропов участва на втората си Олимпиада след Токио 2020, където също плува полуфинал на 200 метра бруст и завърши 15-и.

Петър Мицин спечели своята серия на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Париж с 1:57.03 минути, но не успя да намери място сред полуфиналистите. По-рано на Игрите младият ни дебютант на такъв форум не стигна и до финал на 400 метра свободен стил. С постижението си Мицин се нареди 19-и в класирането от 27 завършили състезатели. Това бе втори и последен старт за Мицин на Олимпиадата в Париж. Състезателят участва и на 400 метра свободен стил, където е световен рекордьор за юноши, но с постижение от 3:49.30 минути отпадна в сериите.

Габриела и Стефани Стоеви се класираха за четвъртфиналите на двойки жени в турнира по бадминтон на Олимпийските игри в Париж. В третия си мач от група „В“ българките, които са трикратни европейски шампионки, надиграха представителките на Съединените щати Ани Ху и Кери Ху с 2:0 гейма (21:18, 21:12) за 38 минути. Така след две победи и една загуба в предварителната фаза сестри Стоеви си осигуриха дебютно участие в директните елиминации на олимпиада, след като заеха 9-о място в крайното класиране в Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020.

Калояна Налбантова записа олимпийска победа в Група А в турнира на сиггъл по бадминтон.18-годишнита Калояна Налбантова изигра своя втори мач от турнира по бадминтон. Българката срещна състезаващата се за домакините от Франция китайка Шуфей Ти. Българката стигна до геймбол при 20:18 и още при следващото разиграване стигна до успех в първата част с 21:18. Втората част започна с превес за Калояна Налбантова, която поведе с 11:8. Българката запази преднината си до 16:14. Шуфей Ти изравни резултата при 18:18. Налбантова спечели втората част с 21:18 и мача с 2:0 гейма.

Най-ново

Единична публикация

Избрани