Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия призова за максимална сдържаност след убийството на Хания, а Италия определи ситуацията в Газа като притеснителна

[post-views]
Германия призова за максимална сдържаност след убийството на Хания, а Италия определи ситуацията в Газа като притеснителна

Германският външен министър Аналена Бербок призова за сдържаност, за да се ограничи по-нататъшната ескалация на конфликта в Близкия изток след убийството в Техеран на лидера на палестинското движение „Хамас“ Исмаил Хания, съобщи Ройтерс.

„Хамас“ е терористична организация, която проведе безброй жестоки и смъртоносни атаки в Израел. Централният въпрос сега е как да се предотврати регионален пожар и целият регион да не потъне в хаос“, заяви Бербок на пресконференция. Тя допълни, че всяко решение в момента или ще облекчи ситуацията, или ще я изостри допълнително и призова всичките страни в конфликта „да проявят максимална сдържаност и да намалят ескалацията в полза на хората в региона“.

Междувременно италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни заяви, цитиран от италианската новинарска агенция АНСА, че „ситуацията е притеснителна“ и че се работи по избягване на ескалацията.

„Днес ще имам видеоконферентен разговор с италианските посланици в Близкия изток. Поддържаме връзка с нашите съюзници и работим за намаляване на напрежението. Израел има правото да се отбранява, но не трябва да има ескалация“, заяви той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани