Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рами Киуан с брилянтна победа по пътя към 1/4-финалите на игрите в Париж 2024

[post-views]
Рами Киуан с брилянтна победа по пътя към 1/4-финалите на игрите в Париж 2024

Любомир Епитропов остана на 4 стотни от финала на 200 метра бруст на Олимпийските игри в Париж. Българинът направи страхотно плуване във втората полуфинална серия и завърши 4-ти с време 2:09.93 минути, но това означаваше, че няма да се класира на финала, тъй като времето му бе с 4 стотни по-бавно от това на австралиеца Джошуа Йънг, който завърши 5-ти в първия полуфинал с време 2:09.89. През по-голяма част от дистанция Епитропов се движеше със 7-о и дори 8-о време в серията си. Той обаче направи страхотни последни 25 метра, в които успя да стигне до 4-тата позиция. За съжаление тя не му донесе място на финала, но въпреки това той може да се гордее с представянето си, като завършва на 9-ото място в класирането в тази дисциплина.

Българският гребец Кристиан Василев се класира за финал “С”, чрез който ще се бори за разпределението от 13-то място надолу на единичен скиф на 2000 метра на Олимпийските игри в Париж 2024. Василев завърши на втора позиция с време 6:57.75 минути в полуфиналите за разпределение на състава на финал “С” и финал “D”.

Рами Киуан с брилянтна победа по пътя към 1/4-финалите на игрите в Париж 2024
Рами Киуан
Снимка: БФБокс

Рами Киуан стана вторият български боксьор, който се класира на четвъртфиналите на олимпиския турнир по бокс. След като във вторник това направи Станимира Петрова при жените до 54 килограма, сега на крачка от медалите се доближи и Рами Киуан в категория до 71 килограма при мъжете. Европейският шампион Киуан се наложи с 5:0  съдийски гласа над водача в схемата Шанън Дейви от Австралия. Българинът въобще не се притесни от реномето и визитката на съперника си и напълно го надигра, като убеди и петимата съдии край ринга да му дадат всеки един от петте рунда. На четвърфиналите Киуан ще играе с американеца Омари Джоунс.

Националът по джудо на България в категория до 90 килограма Ивайло Иванов допусна поражение на 1/16-финал на Летните олимпийски игри. Българинът отстъпи с оценка “вадзари” и едно наказание “шидо” от настоящия олимпийски шампион в дивизията Лаша Бекаури (Грузия). Това бе втора среща за боеца от Монтана на татамито във френската столица. В първия си двубой той надделя с “вадзари“ над опонент от Ливан. Така българското участие в джудо дисциплината на Летните олимпийски игри в Париж приключи без медал.

Най-ново

Единична публикация

Избрани