Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Церемонията по откриването на Олимпийските игри е подигравка с християнството

[post-views]
ДЕЗИНФО: Церемонията по откриването на Олимпийските игри е подигравка с християнството

Церемонията по откриването на Олимпиадата надмина всички очаквания.[…] Слава Богу, че след шоуто руските и беларуските спортисти не минаха. Защото това, което се случи, беше вещерски ритуал, беше дяволство, беше подигравка с християнството преди всичко. Тази Тайна вечеря в образа на брадати жени и създания с неизвестен произход е ужасна гледка, която възмути огромното мнозинство от човечеството […].

ОТГОВОР

Церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж не е вдъхновена от Тайната вечеря.

„Това не е моето вдъхновение (Християнската вечеря). Има Дионис (Филип Катерина, рисуван в синьо), който пристига на тази маса. Той е там, защото е Богът на празника в гръцката митология. Богът на виното, бащата на Секвана, който е свързан с река Сена, идеята беше да имам езически празник, свързан с боговете на Олимп. Исках да направя церемония, която помирява и също така утвърждава ценностите на нашата република, свобода-равенство-братство“, казва режисьорът на церемонията.

Разказът за това, че Западът се подиграва с християнството при всеки повод, се повтаря в прокремълските усилия за дезинформация.

https://euvsdisinfo.eu/report/olympics-opening-ceremony-is-a-mockery-of-christianity

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани