Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

19 новоназначени офицери бяха представени пред състава на Специалните сили на Българската армия

[post-views]
19 новоназначени офицери бяха представени пред състава на Специалните сили на Българската армия

Днес, 2 август 2024 година, командирът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев приветства с добре дошли в редиците на Специалните сили на Българската армия завършилите от випуск „Цар Симеон Велики“ 13 лейтенанти от НВУ „Васил Левски“ и 5 старши офицери със звание „майор“ от ВА „Георги С. Раковски“.

„Двамата отличници на випуска на НВУ „Васил Левски“, редовна и задочна форма на обучение, избраха да служат в нашите редици. Преди месец при нас беше назначен и отличникът на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ – Варна, а предходната година и отличникът на първия випуск военни лекари също избра да служи в Специалните сили на Българската армия. Това е показателно за нашите усилия, пробивност, иновативност и за може би още по-важното – за желанието на младите хора, които завършват Националния военен университет, да служат в редиците на СКСО. Това желание е породено от труда на всички вас. Вие издигнахте с труд и отдаденост службата в Специалните сили на достатъчно високо и авторитетно равнище, разпознаваемо в Българската армия и в страната. Благодаря на всички за професионализма и на вас, новоназначените офицери, за това че избрахте да служите при нас. Убеден съм, че всеки от вас сбъдва своята мечта!“, каза в обръщението си генерал-майор Матеев.

Трима от новоназначените лейтенанти освен пагоните, връчени от генерал-майор Матеев на производството им в НВУ „Васил Левски“, гр.Велико Търново, получиха днес и снимка от първия им офицерски парашутен скок, направен рамо до рамо със своя генерал преди два дни.

Със заповеди на командира на СКСО бяха назначени на нова длъжност и повишени в по-горно звание и 10 офицери.

Източник: pr.skso

Най-ново

Единична публикация

Избрани